Close

Pelastus

Volkswagen Amarok voidaan varustella monipuolisesti erityyppisiin hätä- ja pelastustehtäviin.

Volkswagen Amarok Tamlans hybridiambulanssi

Volkswagen Amarok Tamlans V6 -moduuliambulanssi on B-tyypin ambulanssin ja kevyt sammutusyksikön yhdistelmä, jossa on valmiudet erilaisiin pelastustehtäviin. Monitoimiambulanssin käyttöönotto parantaa pelastuslaitoksen palvelutasoa, tehostaa sen toimintaa ja nostaa valmiustason ympärivuorokautiseksi.

Komposiittirakenteinen moduuli on kevyt, mutta kestävä. Moduulin iskun- ja äänenvaimennusominaisuuksien ansiosta ambulanssimatkoista tulee miellyttävämpiä sekä potilaille että hoitohenkilökunnalle.

Moduulirakenteista Amarok-ambulanssia voidaan ajaa B-ajokortilla. Se on ajettavuudeltaan erinomainen, vaativammissakin olosuhteissa. Nelivetoisesta V6-moottorilla (165 kW/224 hv tai 190 kW/258 hv) varustetusta ajoneuvosta ei lopu teho kesken ja sillä päästään potilaan luokse hankalammassakin maastossa. Ajo-ominaisuudet ovat omaa luokkaansa myös vaativissa olosuhteissa. Kompromisseja ei tehty myöskään johtotilassa, jota riittää kaikissa suunnissa.

Osien vaihtaminen ja huoltotyöt on tehty mahdollisimman helpoksi. Suunnittelussa on huomioitu vaivaton pääsy huoltokohteisiin sekä riittävät tilat. Sähköjärjestelmät on sijoitettu selkeästi yhteen paikkaan ohjaamon väliseinään sekä viestintä laiteet vasemmalle etuovelle. Komposiittirakenteinen moduulikori ei ruostu ja ohjaamon kolarivaurion sattuessa se voidaan siirtää uudelle alustalle.

Volkswagen Amarok Tamlans johtoyksikkö

Volkswagen Amarokin johtotila on hyvin suunniteltu, helposti muunneltava työympäristö. Kaikki tarvittavat laitteet ja välineet ovat helposti löydettävissä ja niihin ylettyy turvavöissä istuen. Hyllyissä on valaistut pleksilasi-ikkunat, joiden läpi näkee heti, mitä hyllyistä löytyy. Sisätilojen seinät ovat sileät ja helposti puhdistettavat.

Autossa on istuinpaikat neljälle, tarvittavat varusteet ja laitteet mahtuvat ajoneuvoon moitteetta. Johtamistilat vastaavat toimisto-olosuhteita – Hyvät tilat esikuntatyöskentelyyn ja viranomaisyhteistyöhön, myös muita henkilöitä mahtuu tilannepaikalla johtamistilaan toimimaan.

Kalustotilat molemmilla sivuilla erikseen kuljettajan ja palomestarin varusteille sekä takana alkusammutus-, raivaus- jne. varusteille.

Raivausvälineet on sijoitettu ulosliukuviin tasoihin jolloin ne ovat helposti käyttöön otettavissa. Kalustotilan hyllyt ovat säädettävissä korkeussuunnassa.

Kalustotilan takaoveen voidaan kiinnittää iso näyttö ja takaluukun alue eristää telttakankaalla.

Kalustotilat on suunniteltu puhdas paloasema periaatteen mukaisesti. Puhdas paloasema -mallin tavoitteena on vähentää miehistön altistumista ilman ja pintojen epäpuhtauksille oikeaoppisella suojautumisella, kalustotilat ovat suljettu ja erikseen tuuletettu.

Moduulirakenteinen kori yhdistettynä alustaan on ainutlaatuista maailmassa. Ajettavuus on erinomainen haastavimmissakin olosuhteissa. Kompromisseja ei ole tehty.

close

Haluatko lisätietoja?

Jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä.

© 2020 Tamlans. All rights reserved.