fbpx

Transcardia Oy, Volkswagen Amarok Tamlans moduuliambulanssin moduulin vaihto

Amarok moduulin vaihdoksen jälkeen. Ambulanssi sai samalla erikoisrekisterikilven LUU-50 yrityksen 50-vuotistaipaleen kunniaksi perustaja Lauri Luukaslammin mukaan.

Ensimmäinen Tamlans moduulin vaihto tehtiin joulukuussa 2019 pitkäaikaiselle ja lojaalille asiakkaallemme kankaanpääläiselle ensihoitopalveluita tarjoavalle Transcardia Oy:lle. Tällä hetkellä ensihoitopalvelu heillä hoidetaan yhdellä ambulanssilla, joka on Tamlansin varustelema Volkswagen Amarok Tamlans moduuliambulanssi. Haastattelimme Transcardian toimitusjohtaja Juha Lahtea moduulin vaihtoon liittyen ja samalla muistelimme menneitä.

 

Juhan vaimo, Transcardian toinen omistaja, Heidi Lahti työn touhussa reilu vuosikymmen sitten silloisessa Transporter Tamlans ambulanssissa.

Transcardia Oy on ollut Tamlansin asiakkaana jo Tamlansin alkuajoista lähtien ja tähän päivään mennessä tilaushistoria kattaa yhteensä 16 Tamlans-ambulanssia. Ensimmäinen Tamlans varusteltu ambulanssi tehtiin heille vuonna 1999 Mercedes-Benz Langin alustalle. Sittemmin on varusteltu ambulansseja sekä Transportereihin että Sprintereihin ja nyt viimeisimpänä Volkswagen Amarokiin.

Juha kertoo, että vaihto vuonna 2015 isosta ambulanssista kompaktimpaan Amarokiin ei onnistunut ilman vastarintaa. Hän itse rakensi luottamusta tuotteeseen tätä edeltävän kahden vuoden aikana, jolloin hän testaili moduuliambulanssiamme ja antoi kehitysehdotuksia, joihin tartuttiin. Näin saatiin varmasti Juhaa miellyttävä lopputulos valmiiseen ambulanssiin. Henkilöstön luottamus syntyi yritysvierailulla Tamlansin tehtaalla, jolloin he saivat sekä tutustua ambulanssimoduulin tuotantoon että kuulla yksityiskohtaisen esityksen tuotteen kehityksestä ja turvallisuudesta. Amarok moduuliambulanssiin lämpeneminen oli siis pitkäaikaisen, mutta kannattavan työn tulos. Nykyään Amarokista ei Transcardialla haluta luopua ja muita merkkejä ei enää kelpuuteta.

Työntekijät tutustuvat uuteen Amarok ambulanssiin, jota esittelemässä Tamlansin tuotepäällikkö Jaakko Lohjansalo vuonna 2015.

Moduulin vaihto tuli kyseeseen, kun Transcardia Oy voitti edelleen oman toiminta-alueensa kilpailutuksen ja sai neljän vuoden sopimuksen. Vanhaan Amarokiin kertyi vajaan neljän vuoden aikana lähes 500 000 km, minkä seurauksena alusta oli vaihdettava uuteen. Moduulin vaihto ja muut huoltotyöt hoidettiin parin viikon aikana kuntoon. Tässä ajassa siirrettiin siis itse moduuli vanhasta alustasta uuteen ja lisäksi vaihdettiin muun muassa uudet vilkut ja hoitajan penkki. Tamlans Oy tekee jatkuvaa kehitystyötä moduulin kanssa, joten vaihdon yhteydessä voidaan tehdä tarvittavia päivityksiä moduulin varusteluun.

Tässä valmistaudutaan tartuntatautiepäilynä tulleeseen tehtävään tänä poikkeuksellisena keväänä 2020.

Transcardia Oy:llä on kokemusta Amarok ambulanssin kolarikestävyydestä. Onnettomuudessa toisen auton töytäisemä Amarok pääsi tienpenkalta takaisin tielle, eikä onneksi käynyt kuinkaan. Pelastavana tekijänä tässä onnettomuudessa oli onnettomuuslautakunnan tutkintapöytäkirjan mukaan nimenomaan lava-auton alustalle varusteltu ambulanssi korostaen Amarokin ajo-ominaisuuksia nelivetotekniikkansa ja korin painopisteensä vuoksi. Juha painottaakin turvallisuuden merkitystä ambulanssityöskentelyssä. Turvallisuus onkin Tamlans ambulanssimoduulin suunnittelun lähtökohta ja valttikortti. Pääsääntöisesti kaikki kuljetuksen aikana tarvittava välineistö, kuten defibrillaattori, on käden ulottuvilla istuttaessa turvavöissä ja kaikki raskaat tavarat ovat auton ulkopuolella omissa lokeroissaan. Juhalla on pitkän työuransa ansioista näkemystä välineiden sijoittelusta ja tilojen toimivuudesta ja olemmekin olleet onnekkaita saadessamme Juhalta paljon kehitysehdotuksia, joiden avulla olemme saaneet kehitettyä ambulanssimoduulia vuosien varrella aina parempaan suuntaan.

Juha Lahti ja Amarok moduuliambulanssi ensimmäiselle alustalleen varusteltuna.

Haluamme kiittää Transcardia Oy:tä ja Juha Lahtea kuluneesta yhteisestä matkasta ja pitkästä asiakkuudesta. Sydämeen on jäänyt monia hienoja ja hauskoja muistoja matkan varrelta. Tehdään jatkossakin hyvää yhteistyötä suurella sydämellä ja halusta auttaa apua tarvitsevia parhaimmalla mahdollisella tavalla!

Haluatko lisätietoja?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.