fbpx

Pirkanmaan Sairaanhoitopiirin Tays Ensihoitokeskus talviajoharjoittelussa uusilla Volkswagen Amarok Tamlans moduuliambulansseillaan

 

Pirkanmaan Sairaanhoitopiirin Taysin Ensihoitokeskus aloitti ambulanssiajot ensimmäistä kertaa omilla autoillaan, kahdella Volkswagen Amarok Tamlans ambulanssilla. Kyseessä on pilottihanke, jossa ensihoito siirtyi yksityisiltä palveluntuottajilta sairaanhoitopiirin hoidettavaksi Virtojen ja Ruoveden alueella.  Amarok moduuliambulanssi valikoitui muun muassa hyvien maastoajo-ominaisuuksiensa ja turvallisuutensa ansiosta sopivaksi ajoneuvoksi tehtävään. Nelivetoinen Amarok ambulanssi on omiaan pienillä mökkiteillä ja vaikeissa olosuhteissa.

 

 

Ensihoitajat haluttiin perehdyttää uuteen ajoneuvoon ja sen ajo-ominaisuuksiin mahdollisimman hyvin. Ensihoitopalveluiden päällikkö Anssi Aunola pitää ajoturvallisuuteen panostamista tärkeänä, tapahtuuhan hoitaminen renkailla. Tärkeimpiä asioita potilaan hoitamisen lisäksi ovat muun liikenteen varoittaminen ambulanssin tulosta ja nopeiden liikkeiden välttäminen ennakoimalla. Hälytysajossa olevan ambulanssin toivotaan saavan tietä muilta kulkijoilta, jotta hälytysajo sujuu mahdollisimman turvallisesti ja tasaisesti, Anssi muistuttaa.

 

Uuteen ajoneuvoon perehdyttämiseen sisältyi teoriaopintoja ja ajoneuvon käyttöönottokoulutusta sekä liukasajoharjoittelu Nokian Liikenneturvallisuuskeskuksessa. Ajoharjoitteluradalla pääsi testaamaan miten tuleva työkalu käyttäytyy liukkaalla  ja kuinka pitkiä jarrutusmatkat ovat tietyissä vauhdeissa.

Amarokia testattiin innokkaasti ja se sai kylmästä säästä huolimatta lämpimän vastaanoton!

Aamulehti oli paikalla tekemässä ajoharjoittelupäivästä jutun, jonka voi tilaajana käydä lukemassa täältä.

Videolta voi käydä katsomassa ajoharjoittelupäivän antia.

https://www.youtube.com/watch?v=B4RloW77ibM&feature=youtu.be

Haluatko lisätietoja?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.