fbpx

Jaakko Lohjansalon elämäntyö Tamlansilla tullut päätökseen

Toimitusjohtaja Kari Ojala kättelee ja kiittää Jaakko Lohjansaloa kuluneista vuosista sekä toivottaa kaikkea hyvää tulevaan.

Tamlansin perustajan Jaakko Lohjansalon, eli tutummin Jaskan, Tamlans-ura on tullut päätökseensä. Haikein mielin päästämme hänet kesälomien jälkeen kohti uusia haasteita. Tämä tarina on kirjoitettu kunnioittaen ja kiittäen Jaskaa merkittävästä työpanoksesta ja elämäntyöstä Tamlansilla.

Tamlansin tarina juontaa juurensa vuoteen 1998, jolloin Jaska perusti ambulanssivarusteluyrityksen yhdessä kolmen muun osakkaan kanssa. Historian ensimmäinen Tamlans ambulanssi varusteltiin Vammalaan Eero Kuljulle ja se tehtiin Volkswagen Transporterin alustalle. Alkuun varusteltiin vain ambulansseja Transporterin lisäksi Mercedes-Benzin Langin ja Sprinterin alustoille asiakkaiden ollessa pääosin yksityisiä sairaankuljetusyrityksiä, joita siihen aikaan alalla oli enemmistönä. Ambulanssiyritykset olivat usein perheyrityksiä ja kaupat tehtiin monesti asiakkaan kotona. Jaska tulikin koko perheelle tutuksi ja saattoi sovitusti odotella asiakkaitaan heidän kotonaan kahvit valmiiksi keitettynä ambulanssin palatessa keikalta. Kovin on kaupankäynti noista ajoista muuttunut, nykyään hankintojen ollessa julkisia kilpailutuksia ja asiakkaat isoja sairaanhoitopiirejä.

Ambulanssivarustelua menneiltä vuosilta

2000-vuonna Tamlansilla alettiin varustella ambulanssien lisäksi myös henkilökuljetusajoneuvoja. Tamlansin pikkubussien verhoilun design on peräisin Jaskan kynästä. Tamlans urallaan Jaska on saanut toteuttaa taiteellista puoltaan ja häntä onkin työpaikalla tituleerattu vaatimattomasti maailman parhaimmaksi ambulanssisuunnittelijaksi.

Jaska on myös Tamlans moduuli brändin takana. Volkswagenin perinteisessä talviajokoulussa alkuvuodesta 2011 Volkswagen Amarok sai ensiesittelynsä Suomessa. Jaska pääsi tällöin koeajamaan Amarokia ja totesi, että tästä saisi hienon ambulanssin. Jo samana iltana hän taiteili ensimmäisen moduuliambulanssivedoksen lautasliinaan ja jätti asian hautumaan. Jossain kohtaa loppuvuodesta Jaskan jo lähdettyä töistä kotiin, iski inspiraatio ja hän palasikin takaisin työmaalle Amarok ambulanssia piirtämään sekä miettimään mahdollisia markkinoita sille.

Ensimmäinen Tamlans moduuliambulanssi varusteltiin vuonna 2013.

Tänä päivänä Tamlansilla on maan kattavin merkkivalikoima henkilökuljetuspuolella ja pelastusajoneuvojen osastolla suurinta osaa näyttelee Amarok moduuliambulanssien tuotantolinja. Lisäksi varustelemme monipuolisesti hyvin erilaisia erikoisajoneuvoja. Amarok moduuliambulanssi on saanut huimasti kiinnostusta osakseen ympäri maailman ja merkittävin vientimaa on Norja. Suomessakin Amarok ambulansseja on muutamassa paikassa ja tuotekehityksessä on matkan varrella hyödynnetty suomalaista kokemusta alan asiantuntijoilta. Yhteistyöllä moduuliambulanssista on kehitelty mahdollisimman turvallinen ja ergonominen työympäristö. Eräs amerikkalainen ensihoitoalan ammattilainen Scott Cravens kehui Volkswagen Amarok Tamlans moduuliambulanssin olevan suunnittelultaan tehokkain ja ergonomisin ambulanssi tällä planeetalla.

Jaska oli jo aikanaan päättänyt omistautuvansa Tamlansille 20 vuodeksi ja lopulta hän malttaa nyt kahden vuoden lisäajan jälkeen astua sivummalle. Jaskan voi elokuun alusta lähtien löytää uuden perustamansa hinaus- ja kuljetusliike Autoambulance Oy:n toimitusjohtajan pallilta Helsingistä.

Jaskan terveiset asiakkaille, yhteistyökumppaneille ja työkavereille:

”Kiitos kaikille kuluneista vuosista! Vaikka suhteet Tamlansin osalta päättyvät, vuosien aikana muodostuneet ystävyyssuhteet jatkuvat entiseen malliin!”

Haluatko lisätietoja?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.