fbpx

Tamlans Oy:n perustamisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi 20 vuotta

Tampereella Ruskon teollisuusalueella neljässä eri toimipisteessä toiminut Tamlans Oy on varustellut sekä pikkubusseja, että hälytysajoneuvoja perustamisestaan (v. 1998) lähtien. Nykyisessä tehtaassa ajoneuvoja on valmistettu vuodesta 2008 alkaen.

Ensimmäinen Tamlans-varusteltu pikkubussi oli Volkswagen Transporter T4 -alustalle tehty invataksi. Myös ensimmäinen ambulanssi rakennettiin T4-alustalle. Tamlans-pikkubussit varusteltiin Pegabus-tuotemerkin alle vuoteen 2016 asti. Nykyään sekä pikkubussit että hälytysajoneuvot tunnetaan Tamlans-tuotemerkistä.

Tuotevalikoima on vuosien saatossa laajentunut. Teillämme liikkuu Tamlansin varustelemia Mercedes-Benz, Volkswagen, Ford ja Toyota -alustoille valmistettuja esteettömiä ajoneuvoja, invatakseja, tilatakseja, pienoislinja-autoja, retkeilyajoneuvoja sekä kevytkuorma-autoja. Vastaan saattaa tulla myös Mercedes-Benz Sprinter- ja Vito- sekä Volkswagen Amarok- ja Transporter -alustoille varusteltuja ambulansseja ja muita erikoisajoneuvoja.

Tamlans on kasvanut yrityksenä voimakkaasti. Viennin osuus liikevaihdosta on kasvanut tasaisesti etenkin viime vuosina. Vienti kasvoi v. 2014 kerralla Norjaan tehtyjen ambulanssikauppojen ansiosta. Norjassa jälleenmyyjänä toimiva Handicare AS voitti merkittävän kansallisen ambulansseja koskevan kansallisen kilpailutuksen Tamlansin Volkswagen Amarok -moduuliambulanssilla. Tamlansin omaa suunnittelua ja tuotantoa oleva ainutlaatuinen monokokkirakenteinen moduuliambulanssi on avannut tietä myös muiden ajovarusteluiden vientiin ja sille on myönnetty Volkswagen AG:n LONO-sertifikaatti.

Omaa designia on myös Tamlansin istuinjärjestelmä. Istuimet, kiskot ja kiinnitysjärjestelmä on pitkälle ammattiautoilijoiden kanssa mietitty, saumattomasti toimiva kokonaisuus. Suunnittelun lähtökohta on ollut se, että ajoneuvon käyttötarkoitus muuntautuu nopeasti ja helposti kulloisiinkin kuljetustarpeisiin, edustusajosta pyörätuoli- ja paarikuljetuksiin.

Nykyisin Tamlans työllistää yli 50 henkilöä ja lukuisia alihankkijoita. Laaja yhteistyökumppaniverkosto omien työntekijöiden lisäksi mahdollistaa suuremmatkin toimitusmäärät.

Tamlansin vahvuuksia ovat kotimaisuus ja asiakaslähtöisyys. Ajoneuvot suunnitellaan yhteistyössä asiakkaan kanssa ja varustellaan vuosien kokemuksella Tampereen tehtaalla. Ammattitaitoinen henkilöstö tuntee erikoisajoneuvokuljettajien erityistarpeet ja pystyy kehittämään uusia teknisiä ratkaisuja ja innovaatioita parantaakseen ajoneuvojen käytettävyyttä ja soveltuvuutta erilaisiin työtehtäviin ja olosuhteisiin.

20-v. juhlavuotta vietetään työn merkeissä. Kasvava vienti ja kotimaassa selkeytymässä oleva takseja koskeva autoverouudistus ja joukkoliikennekaari pitävät henkilöstön kiireisenä. Juhlavuonna on luvassa erikoistarjouksia ja -varusteluja. Pysy kuulolla!

Haluatko lisätietoja?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.