fbpx

Valokonsolit tai kattovalot ovat yleinen lisävaruste autossa, jota käytetään usein myös kuljetuskalustossa, kuten kuorma-autoissa tai pakettiautoissa. Niiden tarkoituksena on tarjota lisävaloa ja parantaa kuljettajan näkyvyyttä erityisesti pimeällä tai huonossa säässä. Valokonsolien vaikutus kuljettajan näkyvyyteen voi kuitenkin olla monitahoinen ja siitä tulisi olla tietoinen ennen niiden asentamista tai käyttöä.

Liian kirkkaat valot valokonsolissa voivat aiheuttaa häikäisyä tai heijastumia kuljettajan näkökentässä, mikä voi heikentää näkyvyyttä ja vaikeuttaa ajamista turvallisesti. Siksi on tärkeää valita valokonsoli, jossa on säädettävä valoteho ja suunnattavat valot, jotta niitä voidaan säätää olosuhteiden mukaan. Lisäksi valokonsolin tulee olla asennettu siten, että sen valot eivät heijastu suoraan kuljettajan näkökenttään tai muihin tiellä liikkuviin ajoneuvoihin.

Kuljettajan on myös otettava huomioon valokonsolin käytön säännöt ja määräykset. Jokaisessa maassa voi olla erilaisia lakeja ja sääntöjä valokonsolien käytöstä, kuten valotehon rajoituksia ja ajoaikarajoituksia. Kuljettajan tulisi perehtyä näihin sääntöihin ennen valokonsolin käyttöä, jotta vältetään mahdolliset rangaistukset ja liikenneturvallisuuden vaarantaminen.

Haluatko lisätietoja?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.